[EL] Uitslag FC Bate Borisov - AZ

AZ is in zijn tweede wedstrijd in de Europa League snoeihard onderuit gegaan tegen FC Bate Borisov. In Wit-Rusland ging de ploeg van Gertjan Verbeek met 4-1 onderuit.

In het Haradzki Stadium kreeg AZ al snel de eerste tegenvaller te verwerken. Na vijf minuten wist Rodionov de bal achter de matig spelende Romero te werken. Na een kwartier spelen had Bate de ultieme kans op een verdubbeling van de voorsprong via een strafschop, echter wist Romero deze te stoppen. AZ kreeg kort voor rust ook nog een kansje op de gelijkmaker maar deze belandde eveneens niet in het doel.

Na rust was het direct weer raak. Kontsevoi wist voor de Wit Russen uiteindelijk de 2-0 te maken. Hierna begonnen de Alkmaarders met een soort van alles of niets voetbal wat resulteerde in een onbegrijpelijke strafschop voor de Alkmaarders. Ook Jonathas wist de bal niet in het net te knallen en zag eveneens zijn strafschop tegen gehouden worden.

Niet veel later viel er opnieuw een strafschop en ditmaal kon de thuisploeg de voorsprong weer vergroten en ditmaal lukte dat ook prima. Ook Olegnovitsj wist nog het net te raken en nadat Sighthórsson de ere-treffer maakte, besloot de scheidsrechter af te fluiten.

FC BATE Borisov

4 - 1

AZ

 5' Rodionov
 49' Kontsevoi
 77' Renan (pen.)
 83' Olegnovich
   89' Sightórsson
 
 Gele kaart: Sosnovsky, Radkov, Rodionov (FC BATE Borisov), Romero, (AZ)
 
Stadion: Haradzki Stadium, Borisov
Toeschouwers: 11.000
Arbiter: Trattou (Cyp)
Bijzonderheden: Kontsevoi (18) en Jonathas (56) missen strafschop
 
Opstelling:   Opstelling:
Veremko
Joervitsj
Sjitov
Sosnovky (46/ Radkov)
Bardatsjojoe
Kontsevoi
Olegnovitsj
Renan
Volodko
Nechajtsjik
Rodionov
  Romero
Marcellis
Moisander
Moreno
Klavan
Wernbloom (78/ v.d. Velden)
Elm
Schaars
Gudmondsson (68/ Holman)
Jonathas
Sightórsson