Renault: "Geen spijt over verkoop team"

Renault heeft geen spijt dat het afgelopen winter een groot deel van de Formule 1-activiteiten verkocht heeft. 85% van het team werd verkocht aan Genii Capital van Gerard Lopez. De renstal maakt dit jaar weer een opwaartse beweging waardoor de geruchten aanzwollen dat Renault het terug wilden kopen, maar hier is geen sprake van volgens merk.

"Het is niet belangrijk dat het team eigendom is van Renault, maar het feit dat het goed geleid wordt. Renault blijft actief en we blijven de motoren ontwikkelen. Dat Red Bull Racing met Renault-motoren het kampioenschap gaat winnen zegt dat we aanwezig zijn," zei de uitvoerend directeur van Renault Patrick Pelata bij de Paris Motor Show.

"Ik heb in Monza enkele weken het hele team ontmoet en ik kan zeggen dat het hele team opnieuw gevormd is. Het heeft nu een betere organisatie en is moderner, waardoor het nu vooruitgang boekt. De resultaten komen niet door wonderen, maar dankzij nieuw bloed en dankzij de broodnodige veranderingen."

Renault wil geen aandelen in het team terugkopen van Genii Capital. "Daar hebben we geen intentie toe. Het Formule 1-programma kost minder dan vroeger en we zijn blij met zowel de resultaten als de vooruitgang van het team. Maar we willen ook helpen, zoals met het ontwikkelen van een goede motor. Het project gaat erg goed, wat betekent dat we vaker op het podium kunnen gaan staan en van tijd tot tijd op het bovenste treetje."