[Uitslag] Moldavië - Nederland

Nederland heeft ook tegen Moldavië een overwinning weten te bewerkstelligen. Middels een goal van Huntelaar in de 37ste minuut werd er in Chisinau met 0-1 gewonnen van de Moldaven.

Na anderhalve minuut kwam er een kans vanuit Moldavische kant. Deze kans was echter de enige in heel de wedstrijd voor de Moldaven. Nederland was heer en meester en zocht in een aardig tempo naar een gat in de verdediging. Een gaatje werd in de vijftiende minuut gevonden na een sublieme pass van Wesley Sneijder. Deze bediende Huntelaar die de bal op keeper Namasco zag belanden. Uit de corner die volgde kopte de spits net naast. Toch wist The Hunter in de eerste helft het net te vinden.  Op aangeven van wederom Sneijder wist de aanvaller van Schalke 04 wel het net te vinden.

In de tweede helft probeerde Moldavië het met een extra spits, maar zonder succes. Nederland bleef de regie in handen houden en kwam verder niet meer in gevaar. Sneijder wist met een fraaie bal nog bijna de score te verdubbelen maar keeper Namasco hield zijn doel verder schoon. Ook Gregory van der Wiel wist het net na een fraaie actie niet af te maken en zo hielden de Moldaven nog hoop. Het rendement van de thuisploeg was echter nihil en uiteindelijk ook zonder succes.