[WvdW] Uitslag Roda JC Kerkrade - N.E.C. Nijmegen

De wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en N.E.C. Nijmegen is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Roda kwam in de tweede helft op voorsprong via Sutchuin Djoum, Vleminckx maakte namens N.E.C de gelijkmaker.

Roda JC laat hiermee de kans liggen opnieuw voor een dag medekoploper te zijn. Had het de wedstrijd tegen N.E.C. gewonnen, dan had de club uit Limburg evenveel punten gehad als koploper PSV. In de eerste helft viel er weinig te beleven in het Parkstad Limburg Stadion, beide ploegen speelden erg afwachtend en geen van tweeën kon echt gevaarlijk worden.

Een afvallende bal die Sutchuin Djoum vijf minuten na rust hard en laag inschoot zorgde voor wat leven in de brouwerij, want N.E.C. ging na de achterstand naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Vleminckx, die afgelopen weekend al drie keer wist te scoren, was attent bij een mislukt schot en schoot zo in de 73e minuut de 1-1 binnen. Zowel Roda JC als N.E.C. ging op zoek naar de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer.

Beide ploegen stijgen een plek op de ranglijst, maar kunnen morgen alweer ingehaald worden als de rest van de Eredivisie in actie komt.