[WvdW] Uitslag Willem II - VVV Venlo

De Wedstrijd van de Week was ditmaal een treffen tussen twee ploegen uit de kelder van de Eredivisie. Hekkensluiter Willem II trof in eigen huis nummer zeventien VVV Venlo. De bezoekers wonnen verrassend met 1-4 en drukten daarmee de ploeg uit Tilburg nog dieper in de zorgen. De achterstand van Willem II op VVV liep door de nederlaag op naar zeven punten.

Willem II kwam goed uit de startblokken, kreeg een aantal kansen om de openingstreffer te scoren, maar halverwege de eerste helft ging het mis. Verdediger Swinkels voorkwam een doelpunt van VVV'er Musa met zijn arm en door deze actie kreeg hij de rode kaart van Blom. De daaropvolgende penalty werd door Boymans benut. Tot aan de rust wist Willem II zich sterk te verweren tegen VVV, maar kort na rust ging het opnieuw mis.

Door een fout van doelman Verhulst wist Boymans kort na de rust zijn tweede doelpunt van de avond te scoren. Niet veel later werd de marge zelfs drie. Tóth scoorde van grote afstand. Na zeventig minuten spelen lag het duel even stil wegens vuurwerk op het veld en spreekkoren richting arbiter Blom. Nadat Willem II-bestuurslid Paul Bottelier de aanhang van de Tilburgers aansprak, vervolgde Blom de wedstrijd. Kort na de hervatting bracht Viana VVV op een 0-4 voorsprong. In de slotfase deed Rigters nog wat terug, maar verder dan dit doelpunt kwam de ploeg van Gert Heerkes niet.

Willem II

1 - 4

VVV-Venlo

86' Rigters
   24' Boymans (pen)
 49' Boymans
 53' Tóth
 75' Viana

Gele kaart: Halilovic, (Willem II), De Regt, (VVV-Venlo)
 Rode kaart: Swinkels (23) (Willem II),

Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.000
Arbiter: Blom
Bijzonderheden: Wedstrijd lag in de zeventigste minuut enige tijd stil wegens vuurwerk op het veld en spreekkoren richting arbiter Blom.