Malmö FF kampioen van Zweden

Malmö FF heeft vandaag het Zweedse landskampioenschap weten te pakken. Na de voorlaatste speelronde stond de ploeg nog op gelijke hoogte met Helsingborgs FF. Zij speelden echter gelijk en Malmö FF, waar Rick Kruys onder contract staat, wist vandaag te winnen.

Malmö won in eigen huis met 2-0 van promovendus Mjällby. De wedstrijd werd vooraf als lastig bestempeld, aangezien de eerdere ontmoeting in een 4-1-overwinning eindigde voor Mjällby. Onze landgenoot Moestafa El Kabir wist destijds maar liefst viermaal te scoren. De Nederlander wist dit kunstje vandaag niet te herhalen en blijft daardoor op tien competitiedoelpunten staan.

Helsingsborg kwam tegen Kalmar FF niet verder dan 0-0 en daardoor werd de landstitel voor Malmö een feit. De ploeg volgt AIK Solna op als kampioen van Zweden. AIK wist dit jaar ternauwernood degradatie te ontlopen. Åtvidaberg en Brommapojkarna moeten volgend seizoen wel een stapje terugnemen. Zij eindigden op de vijftiende en zestiende plaats en degraderen daardoor rechtstreeks. Nummer veertien Gefle IF moet via de play-offs degradatie zien af te wenden.