Uitslag Manchester City - Manchester United

De eerste stadsderby van Manchester in de Premier League dit seizoen heeft geen winnaar opgeleverd. De strijd tussen het ambitieuze Manchester City en de topclub Manchester United eindigde in een bloedeloze 0-0.

De verwachtingen van de wedstrijd waren vooraf hooggespannen, maar daar was de gehele wedstrijd weinig tot niets van te merken. De eerste kans was dan ook pas in de twintigste minuut een feit. Een schotje van United-verdediger Patrice Evra belandde in de handen van City-doelman Josh Hart. Na ruim een half uur spelen waren The Citizens, met Nigel de Jong de hele wedstrijd binnen de lijnen, dicht bij een doelpunt. Edwin van der Sar redde echter prima op een vrije trap van Carlos Tevez.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld niet. Er zat voldoende tempo en strijd in de wedstrijd, maar tot goed voetbal leidde dit nauwelijks. De ploeg van Sir Alex Ferguson had iets meer de overhand na rust, maar dit konden ze niet in doelpunten uitdrukken. Daardoor eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Door dit resultaat blijven The Mancunians tweede staan, vier punten achter Chelsea. City vinden we met drie punten minder terug op de vierde plek.