Zenit St. Petersburg pakt Russische landstitel

De voetballers van Zenit St. Petersburg zijn voor de tweede keer in vier jaar tijd landskampioen van Rusland geworden. Door een 5-0 overwinning op Rostov is de ploeg twee speelronden voor het eind niet meer te achterhalen. Oud-PSV'er Danko Lazovic opende in de kampioenswedstrijd de score.

Zenit St. Petersburg had de klus woensdag al kunnen klaren, maar toen werd thuis met 3-1 verloren van naaste belager CSKA Moskou. Tegen middenmoter Rostov scoorde Lazovic vijf minuten voor rust uit een penalty. In de tweede helft werd de score via Sergei Semak, Aleksandr Kerzhakov en Aleksandr Bukharov (2) verder opgevoerd.

Met de landstitel sluit Luciano Spalletti een uiterst succesvol eerste seizoen in Russische dienst af. De opvolger van Dick Advocaat won eerder al de nationale beker met Zenit St. Petersburg. In de Europa League is de ploeg van de Italiaanse oefenmeester na vier zeges op rij al zeker van een plaats in de knock-outfase.

(Foto: Novum)