Uitslag FC Barcelona - Real Madrid

FC Barcelona heeft Real Madrid vanavond in eigen huis totaal vernederd. Mede door twee doelpunten van David Villa won de thuisploeg met maar liefst 5-0. Door de overwinning steeg de ploeg van trainer Josep Guardiola naar de eerste plaats in de Primera División.

FC Barcelona zocht vanaf de eerste secondes direct de aanval. Een steekpass op David Villa werd prima onderschept door Pepe. Na vijf minuten raakte FC Barcelona in de naam van Messi de paal. Een corner werd niet goed weggewerkt door de verdediging van de Madrilenen en Messi tilde de bal over Casillas heen op de paal. Dani Alves vuurde vervolgens een pegel op het vijandelijke doel, maar Casillas pareerde het schot. Xavi zette na tien minuten de thuisploeg toch op voorsprong. Een prima aanval via links kwam uiteindelijk bij Xavi, die oog-in-oog stond met Casillas. Hij liftte de bal prima over de keeper het doel in.

Real Madrid liet zich meteen na het doelpunt zien. Di María schoot op het doel van Barcelona, maar Valdes tikte de inzet over het doel. Na twintig minuten brak David Villa voor de zoveelste keer door op links, Sergio Ramos wist hem vervolgens ook niet te stoppen en zijn uiteindelijke voorzet werd prima binnengewerkt door Pedro. De thuisploeg bleef vervolgens flink druk houden op de verdediging van Real, dat nauwelijks op de helft van Barcelona kwam. Pedro kwam na een klein half uur oog-in-oog met Casillas, maar de goalie van De Koninklijke hield ditmaal de bal uit zijn doel.

Cristiano Ronaldo liet zich een kwartier voor tijd gaan door Barça-trainer Josep Guardiola te duwen, nadat hij de bal niet aan hem gaf. Er ontstond een flinke opstoot tussen beide teams, waarbij Ronaldo en Valdes geel kregen. Korte tijd later kreeg Real een vrije trap en deze werd genomen door Ronaldo. De Portugees mikte de bal maar net naast. De wedstrijd werd steeds harder, gezien de harde overtredingen van David Villa en Pepe. Beiden incasseerden ook een gele prent. Naarmate de rust naderde, werden de bezoekers iets gevaarlijker. De kansjes die de ploeg van trainer Mourinho kreeg, brachten Barcelona echter niet van hun stuk. Een minuut voor rust ontstond er opnieuw een opstootje tussen beide teams, nadat Messi neerging nadat Carvalho hem raakte met de arm. De scheidsrechter zag de situatie anders en gaf Messi een gele kaart. Met een 2-0 stand in het voordeel van Barcelona gingen beide teams rusten.

De tweede helft begon met één wijziging aan de kant van Real Madrid. De tegenvallende Mesut Özil werd vervangen door de Fransman Lassana Diarra. Direct na rust had de marge meteen drie kunnen zijn. Messi ging voor eigen succes, waar afleggen op Villa beter was geweest. Uiteindelijk kwam de bal alsnog bij Villa, maar het schot van de Spanjaard werd geblokt door de verdediging van Real. Even later gaf Messi een uitstekende steekpass op Xavi, die alleen op Casillas af kon gaan. Zijn poging werd geblokt door de keeper en ook het tweede schot werd door een prima verdedigende inzet van Khedira niet gescoord. De verwachte 3-0 viel korte tijd later toch. Met een prachtige pass van opnieuw Messi kwam Villa voor zijn landgenoot Casillas en ditmaal werd de keeper wel gepasseerd. Twee minuten later bereikte Messi met zijn weergaloze trap weer Villa, die zijn kunstje van net herhaalde. Hij passeerde Casillas en scoorde daarmee zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Real Madrid had totaal niets in te brengen tegen het oppermachtige Barcelona en kwam ook in de tweede helft nauwelijks op de helft van de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd ontsnapte Ricardo Carvalho aan rood, nadat hij een steekpass, Pedro had anders vrije doorgang, met de hand onderschepte. Naarmate het eind naderde, werd de wedstrijd steeds harder. Zo maakten Sergio Ramos en Khedira harde overtredingen op de spelers van Barcelona. Invaller Krkic kreeg bij zijn eerste balcontact meteen de mogelijkheid om te scoren. Hij kon alleen op Casillas af, maar struikelde. Een aanval later schoot de jongeling wel op doel, maar het harde schot werd gepareerd door Casillas. Ook in het laatste kwartier heerste Barcelona. De thuisploeg bleef goed druk houden en liet Real Madrid bijna niet op de eigen helft toe. In de blessuretijd, die drie minuten telde, wist Barcelona hun vijfde doelpunt te scoren. Krkic kwam door op rechts en gaf voor op Jeffren. De invaller schoot de bal achter Casillas. In de slotminuut kreeg Sergio Ramos na een grove overtreding op Messi nog een rode kaart.