Qatar wil Premier League-club overnemen

De rijke koninklijke familie van Qatar wil na het binnenhalen van het WK van 2022 een club uit de Premier League gaan overnemen. Everton, Newcastle United en Tottenham Hotspur staan hoog op het verlanglijstje.

Volgens de Al Thani familie, met een geschat vermogen van 47 miljard euro, is de Premier League een ideaal platform om het voetbal in Qatar op de kaart te zetten.

"De familie wil investeren in een Engelse club. Er zijn nog geen onderhandelingen geweest, maar Tottenham, Newcastle en Everton zijn de namen die vooralsnog genoemd zijn. Die club zijn volgens de familie groot genoeg om in te investeren"
, vertelt een bron die dichtbij de discussies staat tegenover Goal.com UK.

Tottenham Hotspur lijkt de interessantste club te zijn, aangezien de Londense ploeg dit seizoen in de Champions League speelt en binnen enkele jaren gaat verhuizen naar een nieuw stadion. Vanuit de club is al contact geweest met de familie Al Thani in verband met de naam voor het nieuwe complex. Qatar Airways werd onlangs genoemd als naamgever.

David Lammy, een Brits parlementslid uit Tottenham, zei vorige maand dat clubvoorzitter Daniel Levy wellicht wil verhuizen naar het nieuwe Olympische Stadion in Londen. Op die manier zou de club voor een hogere prijs kunnen worden overgenomen door een consortium uit Rusland of het Midden-Oosten. "Dat gerucht gaat al een tijdje rond. Voor Levy gaat het maar om één ding: de hoogst mogelijke prijs voor Tottenham Hotspur."