[CL] Uitslag AC Milan - AFC Ajax

Ajax heeft zijn laatste groepswedstrijd in het kader van de Champions League gewonnen. In het San Siro in Milaan waren de Amsterdammers met 2-0 te sterk voor AC Milan, dat overigens al zeker was van de volgende ronde.

Ajax speelde vanaf het begin prima en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Miralem Sulejmani, Luis Suárez, Christian Eriksen en Siem de Jong hadden hun vizier echter niet op scherp staan, waardoor de openingstreffer uitbleef. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg AC Milan zijn eerste kans. Ronaldinho kopte de bal van dichtbij in de handen van keeper Maarten Stekelenburg.

In de resterende minuten van de eerste helft slaagde AC Milan er niet in om voor gevaar te zorgen, wat de Italianen in de tweede helft ook niet lukte. Ajax hield het overwicht, maar had tot de 57e minuut nodig om de openingsgoal te maken. De Jong slaagde er niet in om de bal tegen het leer te werken, maar in de rebound was Demy de Zeeuw wel trefzeker.

Halverwege de tweede helft gooide Toby Alderweireld het duel op slot door de tweede treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. De verdediger schoot de bal, na uitstekend werk van Suárez, in de kruising.

AC Milan zette vervolgens Zlatan Ibrahimovic in, maar de Zweed kon het tij niet meer keren. Ajax gaat door deze zege verder in het toernooi om de Europa League.