[EL] Uitslag PSV - Metalist Kharkiv

PSV Eindhoven heeft het laatste duel in de groepsfase van de Europa League gelijkgespeeld tegen FC Metalist Kharkiv. Beide ploegen kwamen vanavond in het Philips Stadion in Eindhoven niet tot scoren. PSV was al geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi.

Wat PSV betreft kon de wedstrijd tegen Kharkiv wel op papier afgedaan worden, maar de Oekraïense ploeg had andere plannen in Eindhoven. Voor rust kregen Taison (twee keer), Xavier en Bordian goede kansen om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar zij slaagden daar niet in. De thuisploeg werd slechts via Wuytens gevaarlijk.

Nadat Edmar via de handen van Cássio tegen de paal had gekopt werd PSV wakker. Aanvoerder Afellay nam zijn ploeg bij de hand, maar mede doordat de international op eigen succes uitging werden de Eindhovenaren niet gevaarlijk. De ballen die wel doorkwamen naar de aanvallers waren niet aan Lens en Bakkal besteed. PSV mocht uiteindelijk de handen dichtknijpen dat het bij 0-0 bleef, want Olynik schoot vlak voor het einde nog op de paal.

PSV

0 - 0

FC Metalist Kharkiv

 
 Gele kaart: Xavier, Villagra (FC Metalist Kharkiv)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Kakos (Gri)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cássio
Tamata
Rodríguez
Marcelo
Pieters (Vukovic/46)
Afellay (Dszudszák/90+1)
Bakkal
Wuytens
Lens
Berg
Amrabat (Toivonen/68)
  Startsev
Villagra
Obradovic
Gueye
Pshenychnykh
Bordian (Vorobey/61)
Edmar (Lysenko/81)
Shelayev
Olynik
Xavier
Taison