Uitslag Arsenal - Manchester City

Arsenal heeft verzuimd Manchester City te achterhalen op de ranglijst. The Gunners, met een ijzersterke Robin van Persie, hadden genoeg kansen om het vrij inspiratieloze City te verslaan (0-0). De paal stond Arsenal echter geregeld in de weg. Beide ploegen eindigden met een man minder.

Arsenal en Manchester City wisten dat winst noodzakelijk was om koploper Manchester United in het zicht te houden. United wist dinsdagavond al te winnen in eigen huis tegen Stoke City (2-1). In de wetenschap dat City sinds 1975 niet meer wist te winnen, hoopte City-trainer Roberto Mancini op een stunt in het Emirates Stadium. De Italiaan had een basisplaats voor Nigel de Jong ingeruimd.

De Jong kwam bij Arsenal landgenoot Robin van Persie tegen. Beide Nederlanders moesten alle zeilen bijzetten om het razende tempo te volgen in de Engelse topper. Het spel golfde op en neer, waardoor beide ploegen direct dreigend werden. Arsenal werd het gevaarlijkst. Het aluminium bleek echter niet mee te werken. Van Persie leek Joe Hart te passeren, maar de paal stond in de weg.

Halverwege de eerste helft had City-doelman Hart opnieuw geluk. Cesc Fabrégas haalde vanaf de rand van de zestien uit, maar ook zijn inzet verdween op de paal. In de rebound trof ongelukkig genoeg ook Theo Walcott het alluminium. Aan de andere kant werd City geregeld dreigend, maar Carlos Tévez en zijn aanvalspartner Jô waren niet scherp genoeg om doelman Łukasz Fabianski te testen.

In de tweede helft bleef het tempo moordend, maar de kansen werden schaarser. Van Persie toonde zich zeer bedrijvig en was net als in de eerste helft dichtbij de openingstreffer. De Oranje-international haalde prachtig uit, maar Hart plukte zijn inzet op schitterende wijze uit de kruising. Beide ploegen leken wat voorzichtiger te worden halverwege de tweede helft, die kort voor tijd weer opleefde.

Na een opstootje tussen Pablo Zabaleta en Bacary Sagna mochten beide spelers het veld verlaten. Zabaleta leek ogenschijnlijk een klein aandeel te hebben in de schermutseling met de rechtsback van Arsenal, die gefrustreerd oogde. Kort voor tijd leek Van Persie de thuisploeg alsnog aan een zege te helpen. De Nederlander mocht aanleggen voor een vrije trap, maar die werd gekeerd door Hart.


 

Arsenal

0 - 0

Manchester City

 
 Gele kaart: , Barry, De Jong, (Manchester City)
 Rode kaart: Sagna (90) (Arsenal), Zabaleta (90) (Manchester City)
 
Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 60.085
Arbiter: Jones (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Fabianski
Clichy
Djourou
Koscielny
Clichy
Song
Wilshere (Bendtner/82)
Walcott (Arshavin/69)
Fabrégas
Nasri
Van Persie
  Hart
Zabaleta
Kompany
K.Touré
Richards
Barry
De Jong
Jô (Johnson/65)
Y.Touré
Milner
Tévez (Boateng/90+2)