[WvdW] Uitslag AZ - PSV

PSV heeft uit bij AZ hard uitgehaald door met 0-4 te winnen. In Alkmaar wist de koploper uit de Eredivisie via twee doelpunten van Marcus Berg en twee van Balázs Dzudzsák een effectieve zege te boeken.

AZ begon goed aan het duel met PSV, maar het waren de Eindhovenaren die na acht minuten spelen op voorsprong kwamen via Marcus Berg. De Zweed tikte de bal al na acht minuten binnen nadat deze via de paal het veld weer ingekomen was. AZ zette druk, maar het was PSV dat gevaarlijker was en via een schot van Dzsudzsák na een half uur spelen zelfs op 0-2 voorsprong kwam.

Na rust was het weer AZ dat aanviel, maar Isaksson versperde onder meer Holman de weg voor de Alkmaarders die halverwege de tweede helft de 0-3 via wederom een schot van Dzsudzsák om hun oren kregen. Uit een counter zorgde Berg nog voor de 0-4 eindstand, waardoor PSV AZ een les effectiviteit gaf. Bij de thuisploeg werd trainer Gertjan Verbeek nog naar de tribune gestuurd.