[EL] Uitslag Ajax - RSC Anderlecht

Ajax heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. In de Amsterdam ArenA won de ploeg van trainer Frank de Boer de return eenvoudig met 2-0 van RSC Anderlecht via twee goals van Miralem Sulejmani. Vorige week was het in België ook al 3-0 voor de Amsterdammers geworden.

Ajax begon overdonderend aan het duel met Anderlecht. Sulejmani kroop in de beginfase tweemaal goed binnendoor bij zijn bewaker, werd beide keren goed aangespeeld en de Serviër zette zo de Amsterdammers al na 17 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Anderlecht kon er in de eerste helft weinig tegenover stellen. De Belgische ploeg kwam wel enkele keren gevaarlijk uit, maar de verdediging van Ajax stond als een huis, waardoor de ploeg van Frank de Boer rustig aan kon doen. Op slag van rust werd de ploeg nog één keer gevaarlijk, maar El Hamdaoui schoot in het zijnet.

In de tweede helft was eenzelfde spelbeeld te zien. Een sterk en geconcentreerd Ajax en Anderlecht dat murw geslagen was door de vroege treffers van Sulejmani. Ajax probeerde het doelsaldo nog wel op te voeren, maar de kansen die de Amsterdammers kregen werden of door de Belgische doelman of door buitenspel om zeep geholpen.

Bij Ajax stond Jeroen Verhoeven in de tweede helft in het doel, maar druk heeft de reservedoelman het niet gehad. Hij hoefde slechts één maal een redding te verrichten. Hierdoor konden de Amsterdammers krachten sparen voor de topper tegen PSV en in een feestelijke ArenA vertrouwen opdoen.