[Bundesliga] Hannover duwt Bayern dieper in zorgen

Bayern München heeft vier dagen na de uitschakeling in het Duitse bekertoernooi een nieuwe dreun te verwerken gekregen. De ploeg van trainer Louis van Gaal verloor met 3-1 van Hannover 96, een directe concurrent in de strijd om een Champions League-ticket. Bayern blijft door de nederlaag vierde en kan zondag zelfs naar de vijfde plaats zakken.

Bayern liet in de AWD-Arena in Hannover zien dat het zelfvertrouwen momenteel ver te zoeken is. Na zestien minuten bracht Mohammed Abdellaoue de thuisploeg op voorsprong en kort na rust leek Konstantin Rausch de wedstrijd al te beslissen door via het hoofd van Mario Gomez raak te schieten.

Dankzij Arjen Robben, die zijn hoofd zette tegen een voorzet van Franck Ribéry, keerde de spanning toch nog even terug. Dat bleek echter van korte duur. Onnodig balverlies van Robben en een blunder van doelman Thomas Kraft stelden Sergio Pinto in staat om er 3-1 van te maken. In de slotfase zag de zwaar onder vuur liggende Van Gaal ook nog eens Breno met rood vertrekken wegens natrappen.