Uitslagen Eredivisie speelronde 26

Dit weekend werd in de Eredivisie de 26ste speelronde afgewerkt. De top drie van de competitie maakte geen fouten, al had PSV in de slotfase van het duel tegen Excelsior wel een penalty nodig. Grote verliezer was alweer de voormalig nummer vier FC Groningen, dat thuis zwaar onderuitging tegen Heracles Almelo (1-4).

Niet voor de eerste keer heeft PSV dit seizoen in de blessuretijd een wedstrijd naar zich toe getrokken. De Eindhovenaren versloegen laagvlieger Excelsior met 2-3, waarbij beide ploegen een omstreden penalty kregen in de slotfase.

Excelsior kwam verrassend op voorsprong na een goal van Fernandez, maar zag dat de koploper door goals van Lens en Hutchinson op 1-2 kwamen. Excelsior kreeg en benutte (via De Graaf) vervolgens een penalty, na aangeschoten hands. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar scheidsrechter Makkelie kende PSV nog een omstreden penalty toe, die Dzsudzsák benutte.

Ajax heeft in de eigen ArenA opvallend gemakkelijk gewonnen van AZ. Waar eerder in het seizoen nog een gevoelige nederlaag werd geleden, werd op zondag met 4-0 gewonnen.

Ajax had in de eerste helft geen problemen met de Alkmaarders en kwam al snel op voorsprong via De Zeeuw. Na rust kwam AZ sterker uit de kleedkamer, maar was het De Jong die scoorde namens Ajax. De Amsterdammers werden verder in het zadel geholpen door een snelle rode kaart voor de ingevallen Pellé (na 2 minuten en 24 seconden). Ebecilio had daarvoor al gescoord en in de slotfase wist Anita ook nog te scoren.

FC Groningen kan zijn titelaspiraties definitief in de koelkast stoppen. Na het verlies van vorige week in De Kuip (5-1) werd vandaag thuis verloren van Heracles Almelo (1-4).

FC Groningen kwam nog wel op voorsprong via Tadic, maar verloor na een gemiste penalty van Granqvist langzaam grip op de wedstrijd. Everton en Amenteros brachten De Almeloërs nog voor rust op voorsprong. Na de pauze wisten de Groningers zich niet meer te herstellen en zagen ze de score nog verder oplopen doordat Everton en Armenteros weer de trekker wisten over te halen.

De Wedstrijd van de Week ging tussen Vitesse en VVV-Venlo. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.