Robben keert terug bij Oranje

Arjen Robben is voor het eerst sinds het WK weer opgeroepen voor het Nederlands elftal. De vleugelspits van Bayern München zit in de 27-koppige voorselectie voor de twee EK-kwalificatieduels met Hongarije.

Robben keerde na het WK geblesseerd terug bij Bayern en bleef tot vlak voor de winterstop aan de kant. Inmiddels is hij weer een vaste waarde bij de Duitse kampioen.

In vergelijking met de selectie voor het oefenduel tegen Oostenrijk keert ook Khalid Boulahrouz terug. De verdediger speelt bij VfB Stuttgart weer regelmatig. Ron Vlaar was er in het oefenduel tegen Oostenrijk ook niet bij, maar de Feyenoord-verdediger kreeg nu wel weer een belletje van Van Marwijk.

AZ'er Stijn Schaars is de enige speler die tegen Oostenrijk wel en nu niet in de voorselectie zat. Kevin Strootman en Luuk de Jong, de vorige keer nog verrassende keuzes van Van Marwijk, werden opnieuw opgeroepen.

Van Marwijk maakt zijn definitieve selectie volgende week vrijdag bekend. Een week later speelt Oranje de uitwedstrijd tegen Hongarije. Op dinsdag 29 maart staan Nederland en Hongarije in de Arena opnieuw tegenover elkaar.

De volledige voorselectie van Oranje:
Doel:
Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (Utrecht)

Verdediging: Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Peter Wisgerhof (FC Twente), Erik Pieters (PSV), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Joris Mathijsen (HSV), John Heitinga (Everton)

Middenveld: Demy de Zeeuw (Ajax), Theo Janssen (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Kevin Strootman (FC Utrecht), Nigel de Jong (Manchester City), Hedwiges Maduro (Valencia), Wesley Sneijder (Inter), Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)

Aanval: Eljero Elia (HSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Ruud van Nistelrooy (HSV), Robin van Persie (Arsenal) en Arjen Robben (Bayern München)


Arjen Robben terug in voorselectie Oranje (Foto: Novum)