F1-rijders willen betere Pirelli-banden

De Formule 1-rijders hebben vanavond aan autosportfederatie FIA gemeld dat ze willen dat bandenfabrikant Pirelli iets gaat doen met hun kritiek over de levensduur van de banden. Deze gaan slechts tien tot vijftien ronden mee voordat ze versleten zijn.

De Grand Prix Drivers' Association had vanavond in Barcelona een gesprek met FIA-directeur Charlie Whiting over de situatie. De rijders zijn niet zozeer bevreesd over de situatie in de races, maar over de omstandigheden in de trainingen. Doordat de banden zo snel slijten zullen ze om zoveel mogelijk banden voor de race over te houden weinig gaan rijden in de oefensessies.

Coureur Jarno Trulli verwelkomt het extra setje banden dat voor de vrijdagen beschikbaar is en benadrukt dat de rijders ondanks alle kritiek juist met Pirelli samen willen werken om tot een oplossing te komen. "We zijn niet teleurgesteld, maar we willen alleen duidelijk maken dat de bandenslijtage te hoog is. Ik ben van mening, en samen met mij vele anderen in de paddock, dat Pirelli wat Formule 1-ervaring mist."

"Het feit dat wij gedurende het seizoen wat voor hun gaan testen is goed voor beide partijen. Ik ben er van overtuigd dat ze de achterstand in gaan halen, maar voor nu moeten we het met de huidige bandenslijtage doen en ik weet zeker dat iedereen drie stops per race gaat maken."

De Italiaan wil dan ook dat Pirelli snel op de situatie inspeelt en al redelijk snel in het seizoen de banden verbetert zodat ze iets langer meegaan en er beter mee geracet kan worden.