[EL] Uitslag Ajax - Spartak Moskou

Ajax heeft vanavond in de UEFA Europa League het eerste duel tegen Spartak Moskou met 0-1 verloren. De Amsterdammers kregen in eigen huis kans op kans, maar het was Alex die voor de bezoekers de enige goal van de wedstrijd scoorde. Op 17 maart is de return in Moskou.

Ajax begon sterk aan het duel tegen Spartak met al snel kansen via onder meer Siem de Jong die zijn vizier niet op scherp had staan. Ook Lorenzo Ebecilio en Demy de Zeeuw wisten het net mede door de Russische doelman Dikan niet te vinden. Nadat ook Miralem Sulejmani en wederom De Jong niet konden scoren, ging de wedstrijd met 0-0 de rust in.

Spartak was voor de pauze slechts één keer gevaarlijk geweest, maar de Russen kwamen iets beter de kleedkamer uit. Toch was er meteen een grote mogelijkheid voor Ajax, maar de Zeeuw kon een goede voorzet van Ebecilio niet tot doelpunt promoveren. Aan de andere zijde kreeg Spartak één kans en Alex maakte tegen de verhoudingen in prompt de 0-1.

Ajax ging door waar de ploeg mee begonnen was, maar De Jong, Ebecilio en Sulejmani kregen de bal mede door doelman Dikan er niet in. Met nog een kwartier te spelen leken de krachten bij de Amsterdammers weg en leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Toch moest Dikan zich nog twee keer strekken op ballen van Eriksen en Özbiliz.

AFC Ajax

0 - 1

Spartak Moskou


   57' Alex
 
 Gele kaart: Vertonghen, Eriksen (AFC Ajax), Such, Welliton, Rojo (Spartak Moskou)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 32.841
Arbiter: Gräfe (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
Van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Blind
Anita
Eriksen
De Zeeuw (Enoh/74)
Sulejmani
De Jong
Ebecilio (Özbiliz/85)
  Dikan
K. Kombarov
Rojo
Such
Makejev
Rafael Carioca (Sheshukov/85)
Ibson (Welliton/58)
Alex
McGeady (Yakovlev/90+2)
Dzyuba
D. Kombarov