Uitslag Hongarije - Nederland

Het Nederlands elftal heeft vanavond een grote stap gezet op weg naar het EK van 2012. In Budapest was Nederland oppermachtig tegen Hongarije, het werd 0-4.

Nederland kende een uitstekende start van de wedstrijd. Al na acht minuten kwam het op een 0-1 voorsprong toen Van der Vaart scoorde na een assist van Sneijder. Ook daarna bleef Nederland heersen. Het leidde zelfs tot wat nonchalance maar de Hongaren wisten hier niet van te profiteren.

Nederland was nog wel geregeld gevaarlijk. Afellay kreeg een goede kans, maar hij schoot naast. Vlak voor rust kwam Oranje toch op een 2-0 voorsprong. Afellay scoorde nu wel na een voorzet van Gregory van der Wiel.

Een paar minuten na rust kreeg Hongarije een goede mogelijkheid om de achterstand te verkleinen. Het schot van Gera werd echter net over het doel getikt door keeper Vorm. Vlak daarna was het Nederland dat op 3-0 kwam. Via een counter kwam Nederland er razendsnel uit. De pass van Sneijder kwam bij Van Persie terecht, die vervolgens Kuijt in staat stelde te scoren. Na 61 minuten kwam Nederland zelfs op een 0-4 voorsprong. Ditmaal was het Van Persie die mocht scoren na een pass van Van der Wiel.

Kuijt kreeg nog een enorme kans op de 0-5. Nadat een schot van Sneijder op de lat belandde kon Kuijt vrijstaand voor de keeper inkoppen, maar de kopbal werd nog gekeerd door Király. Nederland speelde hierna de wedstrijd rustig uit. Vorm moest nog wel een paar keer in actie komen, maar echt gevaarlijk werden de Hongaren niet meer.