Uitslagen Eredivisie speelronde 29

De strijd om het kampioenschap van Nederland ligt weer helemaal open. PSV verloor gisteravond namelijk met 2-0 bij FC Twente, dat prompt de koppositie overnam. Daarnaast slaagde Ajax er in om het gat met de Eindhovenaren te verkleinen door met 3-0 van Heracles Almelo te winnen.

Willem II heeft gisteren zijn 21e nederlaag van het seizoen geleden. De Tilburgers verloren de wedstrijd van Roda JC, die bol stond van de doelpunten, uiteindelijk met 4-5.

Willem II kwam na een halfuur spelen op voorsprong door een benutte penalty van Andreas Lasnik. Deze werd veroorzaakt door Pa Modou Kah, die later nog aan een rode kaart ontsnapte. Diezelfde Kah was overigens ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker van Roda JC, waar de Limburgers niet lang van konden genieten. Acht minuten later stonden de Tilburgers via Bart Biemans weer op voorsprong. Twee minuten later was het wederom gelijk door een goal van Skoubo.

Vervolgens deden Morten Skoubo, Ruud Vormer en Davy de Fauw ook een duit in het zakje, waardoor de wedstrijd gespeeld leek te zijn. In de slotfase maakte Kah nog een eigen goal en maakte Vormer de vijfde voor Roda JC. De treffer van Maceo Rigters in blessuretijd; Willem II stond toen met tien man door een rode kaart voor Arjan Swinkels, was voor de statistieken.

FC Groningen heeft eindelijk weer eens drie punten in de wacht gesleept. Na twee forse nederlagen werd vandaag VVV-Venlo met de nodige moeite aan de kant gezet (3-2).

De Groningers waren vooral via het duo Fredrik Stenman en Dusan Tadic erg gevaarlijk. De laatstgenoemde speler zorgde in de eerste helft dan ook voor de openingsgoal. Zes minuten later tekende Andreas Granqvist voor de 2-0, waarna VVV-Venlo via Dario Vujicevic iets terug deed. Dit deerde de thuisploeg echter niet, aangezien Nicklas Pedersen nog voor rust de 3-1 liet aantekenen.

In het tweede bedrijf slaagde Robert Cullen er nog wel in om te scoren, maar daar bleef het ook bij. Bij FC Groningen beleefde clubtopscorer Tim Matavz in de tweede helft overigens zijn rentree. De aanvaller stond enige tijd buitenspel, vanwege een blessure

AZ boekte gisteravond een minimale zege op Feyenoord en steeg daardoor naar de vierde plaats in de Eredivisie. In Rotterdam scoorden de Alkmaarder formatie slechts één keer, wat uiteindelijk voldoende bleek te zijn.

Feyenoord had in de eerste helft een veldoverwicht, maar wist dit niet in mogelijkheden uit te drukken. Het enige wapenfeit was een kopbal van Georginio Wijnaldum, die op de paal terecht kwam. In de slotfase van de eerste helft sloeg AZ vervolgens toe. Voorbereidend werk van Maarten Marten zorgde ervoor dat Charilson Benschop raak kon schieten.

Na een uur voetbal liepen beide ploegen een gevoelige aderlating op. Martens viel, na een charge van voormalig ploeggenoot Gill Swerts, met een diepe vleeswond uit. De speler van Feyenoord kreeg logischerwijs de rode kaart. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor AZ de punten mee naar Alkmaar kon nemen.