Snookerbaas: "Rocket Ronnie moet stoppen"

Een week voor het begin van het wereldkampioenschap in Sheffield heeft de grote baas van het snookeren Barry Hearn Ronnie O'Sullivan het advies gegeven om zijn keu voorlopig op te bergen. Hij zegt er geen vertrouwen in te hebben dat de echte Rocket Ronnie binnen afzienbare tijd weer aan de tafel zal gaan staan.

O'Sullivan heeft een heftige periode achter de rug en de 35-jarige snookeraar is inmiddels afgezakt naar de tiende plaats op de wereldranglijst. Het lijkt alsof het spel hem weinig kan schelen, waardoor hij bij vier grote toernooien al in de eerste ronde sneuvelde en bij twee andere toernooien zich een dag voor de start plotseling afmeldde.

Hearn zegt dat O'Sullivan in deze vorm niets in de snookerwereld te zoeken heeft. "Ik ken Ronnie al sinds hij 12 jaar was en heb altijd grote bewondering voor hem gehad. Zeker gezien wat er in zijn jeugd allemaal is gebeurd. Hij vecht voor de rechtbank voor de voogdij voor zijn twee jonge kinderen en na bijna 20 jaar is recentelijk zijn vader uit de gevangenis gekomen. Dat heeft allemaal veel impact op hem gehad. Hij was met zijn hoofd overal, behalve bij het snookeren," zei de snookerbaas.

"Maar zoals hij zich de laatste tijd manifesteert, is niet goed voor de snookersport. Hij staat op een keerpunt in zijn leven en zal keuzes moeten maken. Of zich weer volledig op de sport te richten of er direct mee stoppen. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Hij weet trouwens dat de regels strenger zijn geworden want wij willen af van spelers die zich om onduidelijke redenen vlak voor een toernooi zich afmelden of op een andere manier de snookersport in diskrediet brengen. Dat zal hard worden afgestraft."