Spreekkoren Rangers - PSV onderzocht

De UEFA is een onderzoek begonnen naar vermeende discrimerende spreekkoren van supporters van Glasgow Rangers tijdens het Europa Leagueduel tegen PSV vorige maand op Ibrox. Dit maakte de Europese voetbalbond vandaag bekend.

Glasgow Rangers is in het verleden vaker gewaarschuwd voor dergelijke voorvallen en voor de UEFA is de maat nu vol. De club zal de aanklacht later deze maand in Zwitserland vernemen.

Glasgow Rangers heeft al laten weten de nakende straf aan te vechten. Het vindt dat spreekkoren geband moeten worden uit stadions, maar is van mening dat het niet de enige club is waar fans zich van hun negatieve kant laten zien. "We moeten concluderen dat de focus wel erg op Rangers is gericht", zegt uitvoerend directeur Martin Bain in een verklaring.

"We hebben nauw met onze supporters samengewerkt om te proberen met dit probleem om te gaan en geloven dat er maar weinig clubs zijn die zich zo enorm inspannen om dit anti-sociaal gedrag aan te pakken. We zeggen niet dat er geen probleem is, maar we zijn al jaren met uiterste inspanningen bezig om dit uit te bannen",
aldus Bain.