PSV stevent af op financiële malaise

PSV verkeert in financieel zwaar weer. Na dit seizoen zal het eigen vermogen hangen tussen de vijf miljoen en tien miljoen euro negatief. Zonder de Champions League wordt het crisis.

Als PSV zich niet voor de Champions League plaatst dit seizoen, wordt het financiële plaatje alleen maar erger voor de Eindhovense club. Dit hebben voorzitter Tiny Sanders en voorzitter van de Raad van Commissarissen Peter Swinkels bevestigd aan het Eindhovens Dagblad.

Zonder plaatsing voor de Champions League zou het eigen vermogen zakken naar tussen de twintig en dertig miljoen euro negatief. De clubleiding van PSV is in zwaar overleg met de gemeente over onder meer verkoop van het Philips Stadion en de grond. Ook sponsor Philips is gevraagd om het bedrag van het recentelijk verlengde sponsorcontract ineens te voldoen of om bij te schieten.

De Raad van Commissarissen wil sowieso snijden in de club. Of de Champions League nu wel of niet wordt behaald, er kunnen zo'n twintig banen op de tocht komen te staan. De inzet van organisatiebureau McKinsey, dat PSV aan het doorlichten is, wordt ook onder de loep genomen. Voorzitter Sanders had het bureau ingeschakeld, maar de club van toezichthouders is daar niet tevreden mee.