Massa: "Veel zelfvertrouwen voor komende races"

Felipe Massa was vandaag in China de beste Ferrari-coureur met een zesde plaats. De Braziliaan reed in Shanghai zelfs een ronde aan de leiding en leek daarna achter Sebastian Vettel tweede te worden, maar moest door de versleten banden uiteindelijk genoegen nemen met de zesde stek.

"Ik ben heel, heel tevreden met mijn optreden vandaag. Dit was mijn beste race sinds lange tijd. Het is alleen zonde dat we niet hoger zijn gefinisht. Het zat vandaag zeker in om op het podium te finishen. Ik finishte de race, deed mijn best. Helaas is een zesde plaats niet iets waar we bij Ferrari blij van worden," zei Massa die zijn teamgenoot Fernando Alonso één stek voorbleef.

"Ik denk dat een drie stopper de betere tactiek was vandaag. Tegen het einde van de race verloor ik vier posities. Al die auto's passeerden mij zeer gemakkelijk. Zelfs Vettel, die de race domineerde, kon de race niet winnen met deze tactiek. Ik had hetzelfde probleem. We hebben de verkeerde strategie gekozen. Op de zachte band was mijn snelheid heel goed. Dat geeft veel zelfvertrouwen voor de komende races."