Button legt vreemde pitstop uit

Jenson Button heeft uitgelegd waarom hij bij de Grand Prix van China bij de verkeerde pitbox stopte. De McLaren-rijder reed naar het team van Red Bull toe dat klaar stond om Sebastian Vettel te ontvangen. Pas toen de Brit stilstond kreeg hij door dat hij nog enkele meters door moest rijden op het circuit van Shanghai.

"Ik kwam de pits in en keek naar beneden omdat ik een schakelaar om moest zetten, zoals bij ons gewoon is bij een pitstop," begon Button tegen Reuters. "Ik dacht dat ik het juiste hendeltje had omgezet, maar realiseerde me toen - terwijl ik nog aan het rijden was - ineens dat het de verkeerde schakelaar was. Ik keek daarom weer naar beneden om die ene schakelaar uit te zetten en de andere aan te doen. Toen ik daarna weer omhoog keek, stond ik ineens in de pits. Ik dacht dat ik bij het juiste team stond, maar dat was dus niet zo."

In The Telegraph ging hij verder. "Op het moment zelf kon ik ook niet geloven wat ik gedaan had. Ik ben me ervan bewust dat het er voor buitenstaanders misschien grappig uitzag, maar er zijn veel verschillende dingen die je op je stuurtje moet bedienen. Het is niet zo alsof je met een gewone personenauto voor een rood stoplicht stopt. Gelukkig kostte het me uiteindelijk maar anderhalve seconde en heeft het mijn race verder niet geschaad."