[Primera División] Uitslagen speelronde 32

Deze week stond er weer een volledige speelronde in de Primera División op het programma. Zoals gebruikelijk vind je in dit bericht weer een update uit de Spaanse competitie met onder meer de uitslagen en de actuele stand.

Valencia verslaat UD Almería in de tweede helft

Valencia is er afgelopen weekend in geslaagd de voorsprong op concurrent Villarreal, dat vanavond in actie komt, te vergroten. De formatie won namelijk met 3-0 van rode lantaarn-drager UD Almería (3-0).

Na een saaie eerste helft kwam de wedstrijd in het tweede bedrijf helemaal tot leven. In de 51e minuut opende Roberto Soldado de score voor de bezoekers met zijn dertiende doelpunt van het huidige seizoen. Ook daarna bleef Valencia druk zetten, wat uiteindelijk in een treffer van Marius Stankevicious resulteerde. In de slotfase deed ook Jordi Alba nog een duit in het zakje, waardoor de drie punten mee naar Valencia gingen.

Remise tussen Espanyol en Atlético Madrid

Atlético Madrid is er dit weekend niet in geslaagd om het verschil met directe concurrent Espanyol te vergroten. Na 90 minuten wedstrijd stond er namelijk 2-2 op het scorebord, waarbij de Madrilenen tot twee keer toe op voorsprong kwamen.

Espanyol keek na twee minuten al tegen een achterstand aan, omdat Diego Costa het openingsdoelpunt voor Atlético Madrid voor zijn rekening nam. Nog voor de pauze kwam de thuisploeg langszij door een treffer van Pablo Osvaldo. Na de pauze namen de bezoekers het heft al snel in handen, waardoor men ook vrij snel weer op voorsprong kwam. Aan de goal, die door Sergio Agüero werd gemaakt, ging defensief geklungel vooraf. Toch konden de Madrilenen weer niet lang van hun voorsprong genieten. Negen minuten later tekende Osvaldo voor zijn tweede van de wedstrijd, wat ook meteen de eindstand betekende.