Dalglish komt weg met schelden op Wenger

Liverpool-trainer Kenny Dalglish wordt niet geschorst voor zijn scheldpartij, waar Wayne Rooney eerder wel bestraft werd voor schelden op het veld. De Engelse voetbalbond maakte vandaag bekend dat Dalglish geen schorsing zal krijgen voor zijn taalgebruik jegens collega-trainer Arsène Wenger van Arsenal. Afgelopen zondag was op camera te zien dat Dalglish harde woorden riep naar Wenger toen deze verhaal kwam halen bij hem.

Wayne Rooney schold eerder in de camera bij een wedstrijd van Manchester United. De spits bood zijn excuses aan maar kreeg toch een schorsing aan zijn broek. De FA vindt de situatie bij de trainer van de Reds echter anders, zo laat het bij monde van Trevor Brooking weten.

Dalglish zou Wenger namelijk niet bewust voor de camera's hebben toegeschreeuwd en bovendien was het een reactie op de verwijtende gebaren van Wenger, die boos was dat Liverpool ver in blessuretijd nog een penalty kreeg en gelijk kon maken (1-1).

"Dit was een compleet andere situatie dan bij Rooney", verklaart Brooking. "Rooney deed het recht in de camera. Dat is toch een heel ander verhaal. Ik kan begrijpen dat de FA bij Rooney wel in actie kwam, maar de situatie met Dalglish is daar niet mee te vergelijken."