FA beboet Carlton Cole na ongepaste tweet

De Engelse voetbalbond (FA) heeft West Ham United-spits Carlton Cole bestraft voor een bericht op Twitter. De Engels international moet 22.500 euro betalen voor zijn tweet.

Cole plaatste een racistische getinte tweet tijdens de oefeninterland tussen Engeland en Ghana in maart. In Wembley zaten ongeveer twintigduizend supporters van Ghana, waarna de aanvaller schreef: "Immigratie heeft Wembley omsingeld! Ik wist dat het een val was! Hahaha", aldus Cole.

"De enige manier om veilig uit het stadion te ontsnappen is als je een shirt van het Engelse team draagt en je je gezicht met de vlag van Saint George beschildert!" De FA vond de tweet ongepast en besloot een onderzoek in te stellen. Cole gaf aan het om een grap ging, maar dat ging niet op.

De FA legde Cole een geldboete van 22.500 euro op. De aanvaller wordt niet geschorst voor zijn opmerkingen. Dat komt zijn werkgever West Ham United ongetwijfeld goed uit. De boomlange spits strijd met The Hammers tegen degradatie met nog vijf competitiewedstrijden te gaan.