Dordrecht-trainer Lee verkast naar FC Utrecht

Henny Lee wordt het nieuwe Hoofd Opleidingen van FC Utrecht. De 49-jarige Utrechter tekent een contract voor drie jaar, meldden de Domstedelingen via de officiële kanalen.

Lee is nu nog trainer bij Jupiler League-club FC Dordrecht, maar vanaf komende zomer gaat hij aan de slag bij Utrecht. Technisch directeur Foeke Booy is gelukkig met de komst van Lee. "Het is moeilijk een geschikt iemand voor de functie van Hoofd Opleidingen te vinden", verklaart Booy. "We kwamen bij Henny uit en na een aantal goede gesprekken over met name de manier van opleiden en spelen groeide het gevoel, dat we met hem in zee moesten gaan."

De td van Utrecht ziet in Lee iemand die de Domstedelingen verder kan helpen. "Henny heeft ruime ervaring als hoofdcoach, is docent bij de KNVB en hij is ook bekend met moderne inzichten op het gebied van management. Hij kan een prima klankbord zijn voor onze trainers. Bovendien: we leiden hier niet alleen spelers op, maar ook trainers. Dat Henny een Utrechtse achtergrond heeft en de clubcultuur kent, is mooi meegenomen, maar het gaat uiteraard op de eerste plaats om zijn kwaliteiten. We zijn blij met zijn komst."

Lee, die als jeugdspeler uitkwam voor FC Utrecht had altijd al willen terugkeren op het oude nest. "Ik heb altijd al de ambitie gehad om bij Utrecht te gaan werken. En zeker nu spreekt de club mij aan, gezien de ambitie en het beleid, maar ook gewoon qua gevoel. Ik heb altijd gezegd: als de trein FC Utrecht voorbij komt, stap ik er in. En nu is het zo ver", zei de geboren Utrechter.