[EL] Uitslag FC Porto - Villarreal

FC Porto heeft een reuzenstap gezet op weg naar de finale van de Europa League. In een leuke wedstrijd was de Portugese club, mede dankzij vier goals van Falcao, met 5-1 te sterk voor het Spaanse Villarreal.

Villarreal had het beste van het spel in de vermakelijke eerste helft, maar zag dat onder andere Nilmar een opgelegde kans miste. Na een half uur kwam de enige echte kans van Porto. Hulk, die even daarvoor geel kreeg van scheidsrechter Kuipers vanwege een schwalbe, schoot vanaf de zestien net naast de goal van Villareal.

Op slag van rust scoorde Villarreal de verdiende 0-1. Nilmar gaf de bal voor van rechts en Cani wist knap voor zijn man te komen en de bal achter de keeper van Porto te koppen.

Vlak na rust verzuimde Villarreal om direct de doodssteek uit te delen, maar Carzola had veel tijd nodig om de bal af te geven. Ze kregen direct de deksel op de neus, want keeper López haalde Falcao onderuit in de zestien. Falcao wist wel raad met het buitenkansje en schoot de penalty binnen.

Het bleef een open wedstrijd in Porto en het was de thuisclub die zelfs de voorsprong pakte. Guarin kreeg de bal op de rechterflank, kwam naar binnen en kapte zijn directe tegenstander Bruno uit. Zijn schot kwam eerst op de paal, maar de rebound kopte hij knap binnen. Halverwege de tweede helft stond zelfs de 3-1 op het bord, nadat Hulk de bal klaarlegde voor Falcao.

Het werd allemaal nog mooier voor Porto, want een kwartier voor tijd kopte Falcao heel knap de bal diagonaal achter Lopéz. Villarreal probeerde de score nog wel wat dragelijker te maken, maar kwam niet verder dan een schot van Cazorla. FC Porto gooide de deur naar de finale voor Villareal in de slotminuut helemaal dicht. Falcao scoorde zijn vierde van de avond met een kopbal uit een corner.