[Bundesliga] Uitslag Borussia Dortmund - FC Nürnberg

Borussia Dortmund is voor de zevende keer in de historie kampioen van Duitsland geworden. Het team van trainer Jürgen Klopp won zelf met 2-0 van FC Nürnberg, terwijl de enig overgebleven concurrent Bayer Leverkusen met 2-0 onderuitging tegen FC Köln.

Dortmund nam in het laatste kwartier van de eerste helft afstand van Nürnberg. In de 32e minuut opende Lucas Barrios op aangeven van Mario Götze de score, kort voor rust maakte Robert Lewandowski er 2-0 van.

In tweede helft mocht het publiek in het Signal Iduna Park nog twee keer opveren, maar nu voor doelpunten van Köln tegen Leverkusen. Dortmund heeft daardoor met nog twee wedstrijden te spelen een beslissende kloof van acht punten geslagen. Voor het West-Duitse team is het de eerste landstitel sinds 2002.