[Primera División] FC Barcelona kampioen van Spanje

FC Barcelona heeft woensdagavond voor de 21ste keer in de clubhistorie het de Spaanse landstitel weten te veroveren. De titel betekende tevens het derde seizoen op rij dat Barça zich tot de beste ploeg van Spanje mag kronen.

Op bezoek bij Levante werd, met Ibrahim Afellay in de basis, met 1-1 gelijkgespeeld en dit was genoeg om de titel binnen te slepen. Met nog twee speelrondes te gaan, bedraagt de voorsprong op nummer twee Real Madrid zes punten. De Koninklijke kan weliswaar nog op gelijke hoogte komen met Barcelona, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de Catalaanse ploeg (5-0 en 1-1).

Onder leiding van trainer Pep Guardiola, die sinds 2008 aan het roer staat, wist Barcelona tot nu toe driemaal kampioen te worden. In totaal speelde de ploeg onder leiding van Guardiola 112 competitiewedstrijden en daarvan werden slechts 8 wedstrijden verloren. Ook werd onder zijn leiding eenmaal de Copa del Rey en de Champions League gewonnen. Eind mei kan Barcelona deze opnieuw winnen. Manchester United zal dan op Wembley verslagen moeten worden.