[Premier League] Negentiende landstitel voor United

Manchester United is na een jaar weer kampioen van Engeland. De Red Devils hadden hun handen vol aan Blackburn Rovers, maar sleepten toch een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Dat was genoeg om de voorsprong op regerend landskampioen Chelsea naar een onoverbrugbare zeven punten te brengen. De titel is de negentiende voor United.

In Blackburn had United, waar Edwin van der Sar rust kreeg, aan één punt genoeg, maar de bezoekers kwamen door een treffer van oud-Feyenoorder Brett Emerton na negentien minuten op achterstand. Pas meer dan vijftig minuten later werd de titel veiliggesteld. Wayne Rooney schoot een door Javier Hernandez versierde penalty raak.

Chelsea was dit seizoen de eerste leider in de Premier League en de Blues voerden het klassement tot half november aan. Daarna waren het Arsenal en Manchester United die de hoofdrollen in de strijd om de titel voor zich opeisten. United nam echter vlot een voorsprong en zag Arsenal wegzakken.

Terwijl de Red Devils zelf ook punten lieten liggen, kwam Chelsea vanuit de achtergrond terug. Na een nederlaag van Manchester United bij Arsenal begin mei was de voorsprong van de ploeg uit Manchester op Chelsea nog maar drie punten.

Twee weken geleden stonde de twee ploegen op Old Trafford tegenover elkaar en vergrootte United de voorsprong thuis weer naar zes met een 2-1 zege. Het punt tegen Blackburn was vervolgens voldoende.

Door de titel neemt Van der Sar in elk geval afscheid met een prijs. De doelman, die aan het einde van dit seizoen stopt, kan ook nog de Champions League winnen met United.