Uitslag AFC Ajax - FC Twente

Ajax is de nieuwe landskampioen van Nederland. In de directe confrontatie met concurrent FC Twente, die in de Amsterdam ArenA werd gespeeld, trokken de manschappen van de jarige Frank de Boer aan het langste eind: 3-1. Siem de Jong had een groot aandeel in de zege van de Amsterdammers en scoorde twee keer.

FC Twente zocht direct na de start van de wedstrijd de aanval en kreeg via Bryan Ruiz meteen een kans. De Costa Ricaan was echter niet scherp genoeg om de kans te verzilveren. In het vervolg nam Ajax, dat gesteund werd door alle aanwezige fans, het heft in handen en zette de Tukkers vast op de eigen helft. Dit leverde vervolgens wat kansen op voor onder meer Miralem Sulejmani.

Uiteindelijk was het Siem de Jong, die na 23 minuten spelen de score opende. De aanvaller werd vanaf de rechterzijde bediend door Gregory van der Wiel, waarna hij de bal achter keeper Nikolay Mihaylov wist te krijgen. Ook in het vervolg van de eerste helft bleef Ajax beter en had het via Lorenzo Ebecilio en Demy de Zeeuw de score kunnen verdubbelen. FC Twente zette daar een poging van Denny Landzaat, na een fraaie combinatie tussen Nacer Chadli en Theo Janssen, tegenover.

De tweede helft ging met flink wat vuurwerk van start. Eerst kopte Denny Landzaat de bal achter zijn eigen doelman, waardoor Ajax de voorsprong verdubbelde. Nog geen minuut later kwam FC Twente terug in de wedstrijd, doordat Theo Janssen de aansluitingstreffer maakte. Dit was tevens het teken voor een zeer boeiende tweede helft, die bol stond van de kansen.

Toch was het uiteindelijk Siem de Jong, die de wedstrijd in de 78e minuut op slot gooide. Na een counter maakte de aanvaller van de Amsterdammers zijn tweede treffer van de middag en bezorgde FC Twente op die manier de genadeklap. Na deze goal probeerden de Tukkers het nog wel, maar de formatie leek zich neer te leggen bij een nederlaag. In de slotfase van de wedstrijd gebeurde er, buiten een paar opstootjes, niet veel meer.

Ajax pakt door de 3-1 zege voor de 30e maal in de historie van de club de landstitel en speelt vanaf volgend seizoen ook met de felbegeerde derde ster op het shirt.

Beleef de wedstrijd van minuut tot minuut via het live-verslag!