Maaskant pakt landstitel met Wisla Krakow

Robert Maaskant is kampioen van Polen geworden met Wisla Krakow. De Nederlandse oefenmeester won zondag met 1-0 van stadgenoot Cracovia Krakow. Concurrent Jagiellonia Bialystok liet vrijdag al een steek vallen, waarvan Wisla en Maaskant wisten te profiteren. Maor Melikson maakte het beslissende doelpunt.

"Het was de slechtste wedstrijd van dit seizoen, ook door de zenuwen", zei Maaskant tegen Voetbal International. "Het belangrijkste was dat we wonnen. We hebben eerder dan verwacht de titel gepakt."

De Nederlander kreeg een champagnedouche na afloop. "Het was een zwaar seizoen. Vooral in het begin kende we een moeilijke periode. Ik wil grote complimenten geven aan clubeigenaar Bogdan Basalaj en technisch directeur Stan Valckx. Ze bleven kalm ondanks de druk", aldus de trainer die eerder dit seizoen de overstap maakte van NAC Breda naar Polen.

Maaskant is gelukkig met zijn eerste landstitel op het hoogste niveau. "We willen het seizoen afsluiten als een kampioen. Daarna kijken we naar onze volgende doelen; weer kampioen worden in Polen en kwalificatie afdwingen voor de Champions League. Dat is laatste is ons grote doel. Stap één hebben we gezet, de volgende stap moet volgend jaar komen."