Lille verovert Franse landstitel

Lille is voor het eerst in 57 jaar weer eens kampioen van Frankrijk geworden. Een 2-2 gelijkspel bij Paris Saint Germain was voldoende om op de voorlaatste speeldag zeker te zijn van de landstitel. Voor Lille is het de derde titel uit de clubhistorie. Ook in 1946 en 1954 mocht de club zich de beste van Frankrijk noemen.

Lille had in Parijs nog een punt nodig om zeker te zijn van de landstitel. Al na vijf minuten leek er geen vuiltje meer aan de lucht toen Ludovic Obraniak de bezoekers op een 1-0 voorsprong zette. PSG kwam echter nog voor de pauze op gelijke hoogte via Guillaume Hoarau, die even later met rood naar de kant moest.

Met een mannetje meer kwam Lille in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Deze keer kwam het doelpunt op naam van topscorer Moussa Sow. Mathieu Bodmer zorgde wat later nog wel voor 2-2, maar het gelijkspel was voor Lille voldoende om de champagne te mogen ontkurken.

Achteraf gezien zou zelfs een nederlaag Lille geen pijn hebben gedaan. De enig overgebleven concurrent Olympique Marseille, vorig seizoen kampioen van Frankrijk, kwam thuis tegen Valenciennes namelijk niet verder dan 2-2.

Lille verovert Franse landstitel (Foto: Novum)