Stewards halen uit naar GP2-coureurs

De stewards van de Grand Prix van Monaco hebben hard uitgehaald naar de GP2-coureurs. De dertig minuten durende kwalificatie stond gisteren namelijk bol van de incidenten waarbij coureurs elkaar ophielden en anderen aanrijdingen veroorzaakten.

Alle coureurs probeerden een goede ronde neer te zetten, maar kwamen dan in de buurt van het zwembad in de problemen omdat hun concurrenten hetzelfde wilden doen en wachtten op een gaatje om zo een vrije ronde te kunnen rijden. Dit leidde meermalen tot gevaarlijke toestanden en aanrijdingen.

De stewards zijn kwaad op de coureurs omdat de rij van wachtenden niet begon bij Rascasse maar al bij het zwembad, wat er voor zorgde dat vele rijders een goede rondetijd konden vergeten. Giedo van der Garde, Marcus Ericsson en Romain Grosjean kregen na de door hun veroorzaakte aanrijdingen slechts vijf plaatsen straf op de grid omdat de stewards van mening waren dat de andere coureurs ook hun verantwoordelijkheid hadden moeten nemen in de gevaarlijke situaties. Hierdoor start Van der Garde om 11:15 uur de wedstrijd vanaf plaats zes.