Rutten: ''Team wordt herkenbaar''

PSV-trainer Fred Rutten ziet de contouren van zijn team steeds duidelijker worden. Dat zei de oefenmeester na de 3-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Middlesbrough.

Tegen de Engelsen liet PSV zien over veerkracht te beschikken. De Eindhovenaren bogen in de tweede helft een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning. Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens en Género Zeefuik namen de doelpunten voor hun rekening.

''Het spel in de eerste helft was eigenlijk PSV-onwaardig, maar daarna zag je een ander PSV. Ik ben tevreden over het feit dat het herkenbaar wordt hoe het team wil spelen'', analyseert Rutten het duel voor de camera's van PSV TV.

PSV-onwaardig dus op alle fronten, vond Rutten. ''Zowel in balbezit slordig als dat er defensief geen afstemming was ten opzichte van elkaar. In de rust is dat gerepareerd en daarna zag je een ander PSV. Of ik verbaasd was? Ik had het niet verwacht. Maar ze wilden winnen, ook in de tweede wedstrijd in drie dagen. Dat ze dit daarna opbrengen, daar ben ik tevreden over'', aldus Rutten.