Adriaanse: "Blij met prijs, maar kon beter"

Co Adriaanse is zijn termijn bij FC Twente uitstekend begonnen. Hij won de Johan Cruijff Schaal door een 2-1 overwinning op Ajax.

Tevreden over het spel kon de coach echter niet zijn. "Ik ben blij met de prijs, maar de manier waarop had beter gekund", zei Adriaanse tegen Veronica. Vooral tijdens de openingsfase werd FC Twente stevig onder druk gehouden door de Amsterdammers.

"Dat is de klasse van Ajax. Ze bleven rustig in de opbouw en wij maakten het veld te lang. Als we balbezit hadden gaven we dat gelijk weg. Dat is de verdienste van Ajax, maar ook onmacht van onze kant", aldus Adriaanse.

FC Twente kwam na de beginfase wel op een 1-0 voorsprong door Marc Janko. In de tweede helft slonken de kansen van de Tukkers echter. Steven Berghuis werd met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd en Toby Alderweireld bracht Ajax op gelijke hoogte. Invaller Bryan Ruiz schoot FC Twente alsnog naar de zege.

Adriaanse: "Hij was de enige speler die in balbezit de bal een tijdje bij zich kon houden. Dat is de kwaliteit van Ruiz. En zoals hij die goal maakt, dat is nog eens een extra klasse van die jongen."