Capello: ''Mijn opvolger krijgt het lastig''

Fabio Capello, bondscoach van Engeland, is niet erg zeker van de kansen van het land in de WK-kwalificatie. Gisteren na de loting voorspelde hij dat z'n opvolger het lastig krijgt.

Volgens Capello staat Engeland voor een lastige klus bij het afdwingen van deelname aan het WK in 2014. Engeland treft in de kwalificatie Montenegro, Oekraïne, Polen, Moldavië en San Marino. Volgens Capello is het zaak dat het elftal elk duel speelt 'alsof het om een finale gaat'. De Italiaan neemt na het EK 2012 in Polen en Oekraïne afscheid van het land, waarna zijn opvolger in Capello's ogen dus aan een lastige missie begint.

"Het is geen gemakkelijke loting. Je moet elke wedstrijd zeer geconcentreerd zijn en spelen alsof het om een finale gaat. Maar dat is aan mijn opvolger. Ik richt me op het EK 2012 en op mijn werkzaamheden", zegt Capello in gesprek met Sky Sports.

"We kennen Montenegro heel goed, we treffen dit land nu opnieuw. Polen wordt steeds beter en zal een lastige tegenstander blijken. Van Oekraïne herinner ik me nog dat we het laatste kwalificatieduel voor het WK 2010 van dit land verloren. Moldavië is niet zo sterk, net als San Marino", stelt Capello, die overigens wél denkt dat Engeland met opstormende talenten als Kieran Gibbs, Jack Wilshere, Jordan Henderson en Andy Carroll een mooie toekomst tegemoet gaat.