Huntelaar schiet Schalke verder in beker

Schalke 04 heeft overtuigend de eerste horde in het Duitse bekertoernooi genomen. Klaas Jan Huntelaar nam zijn team met vier treffers bij de hand tegen de amateurs van FC Teningen: 11-1. Naast de Nederlandse spits vonden Raul, Lewis Holtby, Mario Gavranovic (allen twee) en Kyriakos Papadopoulos het net.

Sc Freiburg blameerde zich in de eerste ronde. De Bundesligaclub ging met 3-2 onderuit tegen Unterhaching, dat op het derde niveau actief is. Eerder lieten VfL Wolfsburg, Werder Bremen en Bayer Leverkusen zich al verrassen.

Hoffenheim ontdeed zich ternauwernood van Germania Windeck. De ploeg van Ryan Babel en Edson Braafheid was pas na verlenging met 3-1 te sterk. Na negentig minuten stond het nog 1-1. Babel nam de bevrijdende derde treffer van Hoffenheim voor zijn rekening.

Hannover 96, Hertha BSC en FC Köln ontdeden zich eenvoudig van hun opponenten. Hannover maakte met 6-0 een einde aan de bekeraspiraties van FC Anker Wismar, Hertha schakelde ZFC Meuselwitz met 4-0 uit en Köln rekende met 3-0 af met sc Wiedenbrück.


Huntelaar schiet Schalke verder in beker (Foto: Novum)