'Schadevergoeding voor Hoogerland'

Johnny Hoogerland krijgt zeer waarschijnlijk een schadevergoeding voor zijn absurde valpartij tijdens de laatste editie van de Tour de France. Dit hebben de organisatie (ASO) en de Franse televisie laten weten.

De Nederlander van Vacansoleil DCM belandde tijdens de negende etappe van La Grande Boucle in het prikkeldraad, nadat hij door een volgauto van de Franse televisie ondersteboven werd gereden. Ook Juan Antonio Flecha (Team Sky) smakte daardoor tegen het asfalt en kwam niet ongeschonden uit de strijd.

Het is nog onduidelijk wat het voorstel precies inhoudt, aangezien er nog geen officieel bericht bij kamp Hoogerland binnen is. "We wachten op stappen van de andere partijen," liet de zaakwaarnemer van de Zeeuw, Aart Vierhouten, weten. "Het woord is ook aan hen. We zullen even geduld moeten hebben, al is dat niet makkelijk. Topsporters hebben nu eenmaal altijd haast."

Mocht het voorstel van de ASO en de Franse televisie onder de maat zijn, dan maakt men alsnog een gang naar de rechter. Vierhouten: "Het strafrechtelijk onderzoek loopt, daar zal veel van afhangen. Er heeft zich ook een Franse advocaat aangemeld die de belangen van Johnny in de gaten houdt. Misschien laten de andere partijen het voor de rechter komen, maar dat lijkt me niet verstandig."


'Schadevergoeding voor Hoogerland' (Foto: Pro Shots)