[Premier League] Uitslag Arsenal - Liverpool

Liverpool is er in geslaagd om de eerste kraker van het seizoen in de Premier League te winnen. The Reds waren met 2-0 te sterk voor Arsenal, dat de wedstrijd met tien spelers afsloot. Emmanuel Frimpong kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele prent en kon vervroegd gaan douchen.

Beide ploegen wekten gedurende de wedstrijd de indruk dat men niet de ambitie heeft om mee te strijden om de landstitel. Arsenal had de bal iets vaker binnen de ploeg, maar deed hier erg weinig mee. Liverpool, waar Luis Suárez overigens op de bank begon, leek op veilig te spelen en ging voor een gelijkspel.

Toch vielen er in het duel tussen beide titelpretendenten een aantal doelpunten. De eerste goal viel diep in de tweede helft. Liverpool zag voor de zoveelste keer een aanval stranden, waarna Ignasi Miquel de bal uitverdedigde. Tenminste, dat dacht hij, want hij schoot het object tegen Aaron Ramsey. De bal dwarrelde via diezelfde Ramsey uiteindelijk in het doel.

The Gunners speelden op dat moment al met tien man, omdat Frimpong zijn tweede gele kaart had gekregen. De jonge ploeg van trainer Arsène Wenger leek aan het einde van de wedstrijd geen kracht meer over te hebben. Suárez, die inmiddels in het veld was gekomen, bepaalde de eindstand in het duel uiteindelijk op 2-0.

Door de zege stijgt Liverpool naar de eerste plaats. De formatie van trainer Kenny Dalglish deelt deze positie echter met Newcastle United, dat eerder op de dag met 1-0 van Sunderland won. The Reds hebben echter een beter doelsaldo. Arsenal staat nog altijd op de veertiende plaats en moet nog vrezen voor een lagere positie, omdat de overige wedstrijden later vandaag en morgen gespeeld zullen worden.