Button wacht op McLaren voor 2012

Jenson Button wacht op zijn team McLaren om zeker te zijn voor een Formule 1-stoeltje voor 2012. De Brit is momenteel de enige coureur van de topteams uit de F1 die nog niet zeker is van zijn plaats voor volgend seizoen. Alles wat het team uit Woking moet doen om de Brit langer te binden is een optie in diens contract te lichten.

"Als hij (teambaas Martin Whitmarsh, red.) de optie licht ...," zei Button tegen ESPN F1. "Het enige wat hij hoeft te doen is ja zeggen en ik zeg zeker ja, omdat ik volgend jaar voor dit team wil rijden. Hij is aan het team om mij te benaderen, voor mij geldt in ieder geval dat ik me bij deze auto het gelukkigst voel."

Het lijkt er op dat Button zich geen zorgen voor 2012 hoeft te maken, want hij maakte gisteren in de Grand Prix van België weer indruk door een dertiende startplaats om te zetten naar de laatste plaats op het podium. Hij maakte hierbij indruk door vele fraaie inhaalacties. Teamgenoot Lewis Hamilton kwam niet over de streep, omdat hij een aanrijding had met Kamui Kobayashi.