Brood wil langer bij RKC Waalwijk blijven

Ruud Brood speelt met de gedachten om zijn aflopende contract bij RKC Waalwijk te verlengen. Dit liet de oefenmeester afgelopen weekend na de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda (2-1) weten.

"Ik voel me als een vis in het water bij deze club. Ik wil best verder als ik bij RKC met dezelfde technische staf kan blijven werken," aldus Brood. Daarnaast werd ook nog even ingegaan op zijn jeugdliefde NAC Breda. In de periode tussen 1990 en 1998 speelde de oefenmeester voor de Bredanaars, die een beroerde seizoensstart kennen.

Het is daarom niet ondenkbaar dat NAC Breda in de loop van het seizoen een trainerswissel overweegt, waarbij de naam van Brood ongetwijfeld genoemd gaat worden. De trainer hielp dit verhaal direct de wereld uit. "Ik stap er dit seizoen niet in," was de duidelijke taal.

Volgens Jan Snoeren, interim-directeur van RKC Waalwijk, is de ploeg van plan om de contractbesprekingen met Brood pas in maart op te starten. "Maar als Ruud Brood nu zelf aangeeft dat hij ertoe bereid is, kunnen we misschien al sneller zaken doen," aldus de preses. "Ik ga het maandag op de agenda zetten voor de vergadering van de Raad van Commissarissen. Het mag duidelijk zijn dat RKC de samenwerking met Ruud Brood dolgraag voort wil zetten."