Ruiz neemt afscheid bij FC Twente

Bryan Ruiz heeft vandaag afscheid genomen van de medewerkers van FC Twente. De Costaricaan is mogelijkheid al weer snel terug in Enschede. FC Twente is in de Europa League gekoppeld aan Fulham. Op 15 september staan beide clubs tegenover elkaar op Craven Cottage en op 1 december is de ontmoeting in Enschede.

Ruiz is voor de winterstop niet speelgerechtigd in Europa. "Maar misschien is het een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van de fans van FC Twente", zegt de aanvaller tegen NUsport. De aanvaller, die bij Fulham een vierjarig contract ondertekende, gaat in Londen met nummer 11 spelen. Zijn debuut zal zijn op 11 september tegen Blackburn Rovers. Naast Fulham waren meer clubs uit Engeland geïnteresseerd. "Ik werd ongeduldig van het lange wachten. Maar uiteindelijk zijn de zaken gegaan zoals ik wilde, anders had ik niet getekend."

De 26-jarige speler kijkt terug op een mooie periode bij FC Twente. "Ik heb veel mooie momenten beleefd in Enschede, heb altijd waardering gevoeld en dat stel ik erg op prijs. Ik voel ook pijn, want ik had het goed naar mijn zin. Maar het is tijd om verder te gaan. Bedankt en tot ziens."