Stewart: "Alles en iedereen tevreden"

AZ zag deze zomer veel spelers vertrekken, maar staat gewoon op de derde plaats in de Eredivisie. Volgens Earnest Stewart is de club er dus niet slechter op geworden

AZ nam afscheid van Stijn Schaars, Kolbeinn Sigthórsson, Hector Moreno, Graziano Pellè, Sergio Romero en Nick van der Velden. "Inherent aan ons driejarenplan om AZ weer kerngezond te krijgen, hebben we een aantal verkopen gedaan", zegt Stewart, directeur voetbalzaken, op de AZ-website.

"We hebben vooral spelers verkocht die niet meer in de salarishuishouding van onze club pasten. Uiteindelijk hebben we bedragen ontvangen die we vooraf in ons hoofd hadden. Uiteindelijk kijk ik heel tevreden op de hele gang van zaken terug. Met Jozy Altidore hebben we een prima vervanger in huis gehaald voor Sigthórsson. We hebben goede zaken gedaan."

Doelman Sergio Romero vertrok deze zomer naar Sampdoria. "Laten we stellen dat alles en iedereen tevreden is. Met Esteban hebben we een jong talent klaarstaan die het ontzettend goed doet. Er was ons dus alles aan gelegen om deze transfer naar Sampdoria rond te maken. Of het een mooie stap is van de top van de Eredivisie naar de Italiaanse Serie B? Voor hem blijkbaar wel."