[US Open] Haase laat Murray ontsnappen

In New York stond vanavond de tweede ronde partij tussen Andy Murray en Robin Haase op het programma. Robin Haase begon goed aan de wedstrijd en kwam 2-0 in sets voor. Helaas liet de Nederlander Murray ontsnappen het werd 2-3 voor de nummer vier van de plaatsingslijst. 

De als vierde geplaatste Brit begon moeizaam aan de wedstrijd. Al in de eerste game kreeg hij breakpoints tegen maar kon deze weg werken. Haase wist de eerste games van de set gemakkelijk binnen te slaan. Toen Haase uiteindelijk in de zevende game een break wist te forceren lag dat al in de lijn der verwachtingen. De Nederlander speelde prima en liet bij vlagen zeer goed tennis zien. Murray leek verrast door het spel van de Nederlander en moest alle zeilen bijzetten om in de set te blijven. In de Negende game van de eerste set was het Murray die de Nederlander kon breaken. Uiteindelijk werd de eerste set beslist in de tiebreak. Haase kwam daarin op een 4-1 achterstand maar wist uiteindelijk de set met 7-5 binnen te halen. 

In de tweede set ging Haase door met het uitstekende spel uit de eerste set. De Nederlander nam al direct een 3-0 voorsprong. Op dat moment kwam de als vierde geplaatste Murray weer eens in het spel voor. De Schot zag zichzelf de vierde game houden en wist de Nederlander hierna te breaken. En kwam door deze punten terug op 3-2. Hierna was het opnieuw Haase die wist te imponeren. De Nederlander won drie games achter elkaar en wist met 6-2 ook de tweede set op zijn naam te schrijven. De derde set was er eentje voor Murray. De Brit kwam wat meer in zijn spel en liet iets van zijn klasse zien. Haase leek even een flinke stap terug te doen en dat was duidelijk merkbaar. Murray won de derde set met 6-2. Aan het einde van de set  vroeg de Nederlander om een 'medical time-out' en kwam er een fysiotherapeut de baan op. 

In de vierde set was het opnieuw Murray die sterk uit de startblokken kwam. De nummer vier van de plaatsingslijst wist Haase te breaken in de eerste en derde game en behield zelf zijn tweede game. Murray leek dus vrij eenvoudig op weg naar het klaren van dit klusje. Ook in de vierde set was het al in de eerste game raak. De Schot pakte opnieuw de game van Haase af en wist zijn eigen game vrij eenvoudig te behouden en brak daarna de nummer 41 van de wereld opnieuw. Murray stond 4-0 voor en dus leek alles in de richting van de Brit te wijzen. Op dat moment leek Haase zich te bedenken dat hij hier niets te verliezen had en kwam terug tot 4-4. Helaas was de vreugde van korte duur want de Brit wist opnieuw een break te maken. Deze break bleek uiteindelijk beslissend en bracht Murray naar de derde ronde. 

De Nederlander presteert het opnieuw om na een prima begin tijdens een grandslam-wedstrijd het duel uiteindelijk te verliezen. Eerder gebeurde Haase dat bij Rafael Nadal op Wimbledon en Andy Roddick op de Australian Open.